2011. július 31., vasárnap

Kornis Mihály: Feliratok a fehér égen - Jelenlegi ára: 2 350 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Feliratok a fehér égenA könyv listaára: 2800 Ft. Leírás:
Kornis Mihály különféle lapokban, eltérő fórumokon az utóbbi húsz évben megjelent, leírt, előadott, internetes honlapján közzétett korkritikai látleleteit adja átdolgozva, egy kötetbe gyűjtve olvasói kezébe. Legyen szó a Big Brother című műsorról vagy a globalizációról, saját nemzedékéről, netán a nőről és a férfiról, Kornis Mihály a józan, mégis minden oldal nézőpontját láttatni képes, ha kell ironikus, ha kell harciasan szókimondó, független értelmiségi alapállásából mond ítéletet. A fasiszta Olaszországban utazó Szerb Antal írja, hogy abban az időben mindenki elégedett volt a Duce országában, ami valahogy nagyon nem tetszett az írónak, mondván: a gondolkodó ember egészséges viszonyulása a világhoz az elégedetlenség. Ez a fajta kritikai attitűd jellemzi Kornis írásait is, aki olykor nem tesz mást, mint a megfelelő helyre odabiggyeszti Hamvas Béla kőkemény sorait a bolsevista Magyarországról. Ki Big Brother? Az író, nem kioktatóan, de azért mégis tart egy kis irodalomórát, aztán meg váratlanul fejbe kólintja az okoskodó értelmiségi olvasót (pontosabban saját magát, hiszen magával társalog), és ördögi - orwelli - logikával és cinizmussal szegezi a polgár mellkasának a műsorkészítők titkosabb érveit: a bevétellel növekvő GDP áldásait az elégedetlenkedő intellektuelek is csak-csak élvezik. Van-e értelme ma az érveket szétzúzó, az aljasakat leleplező, aktivista politikának, vagy ezzel csak tovább mérgesítjük a több ezer éves válságot? Ellenérveiddel ahhoz járulsz hozzá, hogy még kevesebb legyen végül a mentőcsónak. A szükség diktálta összefogás esélyei zsugorodnak. A valóságra csak személyes példáddal, e példa hogyanjával, külsejével éppúgy, mint az eredményével, tetted értékével hathatsz konstruktívan. Ezzel az állásponttal nehéz vitatkozni, a jó szándékú, értelmes olvasó csakis egyetértően bólogathat. Ez a rokonszenvet kiváltó bölcs okosság adja meg Kornis Mihály írásainak erkölcsi értékét, ráadásul irodalomnak, esszének is kiváló - minden művelt olvasónak jó szívvel ajánlható az eredeti megjelenési adatokkal kiegészített kötet. ISBN: 978-80-8101-138-2A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 350 Ft

Az aukció vége: 2011-08-03 02:52
. Kornis Mihály: Feliratok a fehér égen - Jelenlegi ára: 2 350 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése